Kwalitatief en kwantitatief hoogwaardige zorg
 

Voor informatie en afspraken tel.: 06 45 66 23 88

 
 


Behandelingen erkend door
ziektekostenverzekeringen

Adres:
Keizersweg 97
1171 XC Badhoevedorp

Groepspraktijk Minerva
Olympiaplein 99
1077 CT Amsterdam

De nieuwe Silo
Graan voor Visch 14302
2132 VJ Hoofddorp

Tel.: 06 45 66 23 88

E-Mail:
             

Acupunctuur IVF, ICSI, IUI en vruchtbaarheidsproblemen

Recent Nederlands/Amerikaans onderzoek (2008)
Het recentste onderzoek, van de VU in Amsterdam en de Universiteit van de School van Maryland van Geneeskunde, combineerde de resultaten van zeven testen bij 1.366 vrouwen. Zij vonden dat, de vrouwen die acupunctuur ondergingen 65% eerder een succesvolle embryooverdracht hebben. Dit betekent dat voor elke 10 vrouwen die acupunctuur ontvangen, er ťťn extra succesvolle embryooverdracht zou zijn.

Conclusions Current preliminary evidence suggests that acupuncture given with embryo transfer improves rates of pregnancy and live birth among women undergoing in vitro fertilisation.

Lees meer over dit onderzoek.

Duits onderzoek (2002)
Als er naast de reguliere behandeling ook acupunctuur kan worden toegepast worden de kansen van vrouwen om zwanger te worden door een IVF-behandeling aanmerkelijk groter, aldus Duitse onderzoekers. De wetenschappers van het Christian Lauritzen Institute in Ulm gebruikten acupunctuurbehandelingen bij 160 vrouwen vlak voor en vlak na de herplaatsing van het bevruchte eitje. De helft van de in totaal 160 deelnemende vrouwen kreeg de extra behandeling, die het aantal zwangerschappen sterk deed vergroten. De groep die met acupunctuur werd behandeld kreeg 25 minuten voor het terugplaatsen de naalden in de maag- en de dikke-darm-meridiaan, alsook in de oormeridianen, om daarmee de bloedstroom te bevorderen en energie naar de baarmoeder te geleiden, terwijl tegelijk een rustgevend effect en een stabilisering van het endocriene systeem werd bereikt. De controle-groep kreeg alleen de terugplaatsing. In beide groepen waren de vrouwen gemiddeld 32 jaar oud en hadden daarvoor al 2 IVF-behandelingen ondergaan.

Van de vrouwen zonder acupunctuur resulteerde de behandeling bij 21 vrouwen (26,3%) in een zwangerschap, bij de vrouwen die wel met acupunctuur behandeld werden werd 42,5% zwanger. Het onderzoek wordt gepubliceerd in Fertility and Sterility van deze maand. Waarom het aantal zwangerschappen toeneemt is onduidelijk, volgens onderzoeker Wolfgang E. Paulus zouden de gekozen prikpunten baarmoedercontracties die normaal optreden tijdens het implanteren van het embryo tegengaan, waardoor de kans op succes groter wordt.

Lees meer op Fertility and Sterility, of BBCNews.

Acupunctuur voor de terugplaatsing verbetert significant het resultaat (2006)
Er werden 2 groepen vrouwen vergeleken die IVF of ICSI behandeling ondergingen. Groep I kreeg acupunctuur behandeling volgens de principes van traditionele Chinese geneeskunde. Groep II kreeg acupunctuur behandeling waarbij punten waren geprikt die geen effect op zwangerschap hebben. De behandelingen vonden plaats op de dag van plaatsing van het embryo en 3 dagen daarna.

  • In groep I werd 33.8 % zwanger en 28.4% zijn bevallen
  • In groep II werd 15,8% zwanger en 13.8% zijn bevallen.
Download hier het volledige onderzoek uit Fertility and Sterility.

Acupuncture benefits for IVF fertility (2006)
Fertility rates during embryo transfer can be doubled with the use of acupuncture, a new study has found. The latest University of Adelaide trial contributes to a small but growing body of research that suggests acupuncture may help with improving pregnancy outcomes for people undergoing IVF treatment.

Lees meer op de website van de universiteit van Adelaide, Australia, download het onderzoek of zoek meer onderzoeken naar acupunctuur en vruchtbaarheid.

Expertise van onze acupunctuurpraktijk
Behandeling voor IVF (in vitro fertilisation) of ICSI (intra cytoplasmatic sperm injection) of IUI met acupunctuur en Chinese kruiden. Onze praktijk wordt veel bezocht door vrouwen ťn mannen die de kans van slagen willen vergroten. Het Duits wetenschappelijk onderzoek uit 2002 laat een duidelijke verhoging zien van deze kans aan de kant van de vrouw. Een ander onderzoek laat een verhoging van de kwaliteit van het sperma en een verhoging van de fertilisatie percentage zien.

Ook voor vrouwen en mannen die op 'natuurlijke' wijze zwanger willen raken, kan de Chinese geneeskunde de kans aanzienlijk verhogen. Bij de vrouw wordt gekeken naar de menstruatiecyclus, de ovulatie en onder andere de dikte van het endometrium (baarmoederwand). Vaak spelen emotionele spanningen ook een grote rol. Bij de man kan de kwaliteit, kwantiteit en de bewegelijkheid van het sperma verbeterd worden.

Het is verstandig om bij IVF, ICSI of IUI al een aantal maanden van te voren een afspraak te maken. Echter een paar weken kan ook al een groot verschil maken. Voor meer vragen kunt u gerust contact met ons opnemen.