Kwalitatief en kwantitatief hoogwaardige zorg
 

Voor informatie en afspraken tel.: 06 45 66 23 88

 
 


Behandelingen erkend door
ziektekostenverzekeringen

Adres:
Keizersweg 97
1171 XC Badhoevedorp

Groepspraktijk Minerva
Olympiaplein 99
1077 CT Amsterdam

De nieuwe Silo
Graan voor Visch 14302
2132 VJ Hoofddorp

Tel.: 06 45 66 23 88

E-Mail:
             

Wat is Acupunctuur?
Acupunctuur is een methode om het lichaam aan te moedigen zich op natuurlijke wijze te herstellen en beter te functioneren.

Dit gebeurt door het plaatsen van zeer fijne steriele naalden op specifieke
' acupunctuur ' punten oppervlakkig in de huid.

De behandeling is in de regel niet pijnlijk.Het heeft merkbare gevolgen voor onze lichaamssystemen.

Hoe werkt acupunctuur?
Werkingswijze, westers
De moderne wetenschappelijke verklaring is dat het prikken van naalden in de acupunctuurpunten het zenuwstelsel stimuleert om in de spieren, ruggengraat en hersenen, chemische stoffen te laten vrijkomen. Deze chemische stoffen zullen ofwel het aanvoelen van de pijn veranderen, ofwel ervoor zorgen dat er andere chemische stoffen en hormonen vrijkomen die het eigen interne regelingssysteem beÔnvloeden.
De verbeterde energie- en biochemische balans geproduceerd door acupunctuur resulteert in het stimuleren van de natuurlijke genezingsvermogens van het lichaam, en in het begunstigen van fysische en emotionele gezondheid.

Werkingswijze, Chinees
De klassieke Chinese uitleg is dat er energiekanalen in regelmatige patronen over de oppervlakte van en door het lichaam lopen. Deze energiekanalen, meridianen genoemd, zijn vergelijkbaar met rivieren die door het lichaam vloeien en de weefsels irrigeren en voeden . Een hindernis in de beweging in deze energierivieren is vergelijkbaar met een dam in een rivier.
De meridianen kunnen beÔnvloed worden door naalden te prikken in de acupunctuurpunten; de naalden verwijderen de hindernissen en herstellen de normale stroming door de meridianen.

Wat is medische acupunctuur? Verschilt het van gewone acupunctuur?
Acupunctuur is een zeer oude medische kunst, en er zijn vele manieren om het te leren en in de praktijk te brengen. Medische acupunctuur is de term gebruikt om de acupunctuur te beschrijven, die bedreven wordt door een dokter gediplomeerd in de Westerse geneeskunde, die ook een gespecialiseerde opleiding gehad heeft in acupunctuur. Zo een arts kan zowel de westerse als oosterse aanpak gebruiken, of een combinatie van beide, om een ziekte te behandelen.

Zijn er nevenwerkingen aan een behandeling?
Gewoonlijk niet! Omdat de energie in andere banen geleid wordt, ontstaan er interne chemische en hormonale stoffen die de genezing in gang zetten.

Werkt acupunctuur werkelijk?
In de voorbije tweeduizend jaar zijn er meer mensen succesvol behandeld met acupunctuur dan met alle andere behandelingsmethodes tezamen. Hedentendage wordt er aan acupunctuur gedaan in AziŽ, de voormalige Sovjet-Unie, USA en in Europa. Acupunctuur kan worden toegepast samen met eender welke andere therapie. Het is wel belangrijk dat uw arts-acupuncturist weet welke behandelingen u volgt, zodat hij er voor kan zorgen dat u een optimaal resultaat bekomt.

Moet ik gelůven in acupunctuur om geholpen te worden?
NEEN! Acupunctuur wordt ook succesvol gebruikt bij dieren zoals katten, honden en paarden. Deze dieren verstaan er niets van en geloven er zeker niet in en toch werkt het erbij. Een positieve ingesteldheid ten opzichte van uw gezondheid kan het effect natuurlijk versterken, net zoals een negatieve ingesteldheid het effect van elke behandeling kan doen verminderen. Een neutrale ingesteldheid ( zo van ' ik weet niet of ik er wel in geloof') zal de behandelingresultaten niet beÔnvloeden.