Kwalitatief en kwantitatief hoogwaardige zorg
 

Voor informatie en afspraken tel.: 06 45 66 23 88

 
 


Behandelingen erkend door
ziektekostenverzekeringen

Adres:
Keizersweg 97
1171 XC Badhoevedorp

Groepspraktijk Minerva
Olympiaplein 99
1077 CT Amsterdam

De nieuwe Silo
Graan voor Visch 14302
2132 VJ Hoofddorp

Tel.: 06 45 66 23 88

E-Mail:
             

  • JAPANSE ACUPUNCTUUR

    Japanse acupunctuur is een vorm van Meridian Therapy, waarin wordt uitgegaan van het herstellen van de balans in de meridianen, niet zozeer de organen. Als de meridianen in balans zijn, zal het lichaam herstellen.

    Er wordt gebruik gemaakt van een heel scala aan zeer verfijnde en precieze naaldtechnieken, afhankelijk van de soort actie die je wilt verkrijgen. Al deze technieken zijn veel oppervlakkiger. PatiŽnten verdragen deze vorm van acupunctuur zeer goed en er is nooit sprake van aversie tegen de naalden, nadat mensen ze eenmaal gevoeld hebben.

    In een aantal stappen wordt elke behandeling opgebouwd. Allereerst worden de Yin meridianen in balans gebracht. Daarna de Yang meridianen. Daarmee is de ďroottreatmentĒ gedaan. Vervolgens worden verschillende zones van het lichaam(b.v. hals/nek/lies) in balans gebracht als ondersteuning van de roottreatment. Daarna kan er nog een scala aan symptoombehandelingen worden ingezet.

    Diagnostisch zijn de pols en de buikpalpatie zeer belangrijk. De veranderingen in de pols tijdens de naaldtechnieken worden ook telkens gecontroleerd om na te gaan of de technieken de juiste veranderingen in de patiŽnt teweeg brengen.