Kwalitatief en kwantitatief hoogwaardige zorg
 

Voor informatie en afspraken tel.: 06 45 66 23 88

 
 


Behandelingen erkend door
ziektekostenverzekeringen

Adres:
Keizersweg 97
1171 XC Badhoevedorp

Groepspraktijk Minerva
Olympiaplein 99
1077 CT Amsterdam

De nieuwe Silo
Graan voor Visch 14302
2132 VJ Hoofddorp

Tel.: 06 45 66 23 88

E-Mail:
             

Behandeling van Luchtwegenallergie

Wat is een allergie?
De resultaten van verschillende onderzoeken omtrent het voorkomen van luchtwegenallergie zijn ronduit alarmerend. Steeds meer mensen (ťťn op zes), zowel kinderen als volwassenen,hebben te kampen met ťťn of andere vorm van luchtwegenallergie. De meest bekende vormen van luchtwegenallergie zijn de gras- en berkenpollen of ook hooikoorts genoemd en de allergie voor huistofmijt.

Een allergie is een stoornis in het immuniteitssysteem waardoor een persoon een overdreven tot extreme reactie vertoont op prikkels van buitenaf (gras- en berkenpollen, huisstofmijt,..). De oorzaken van het ontstaan van allergieŽn zijn niet altijd duidelijk. Wel gaat men ervanuit dat de toenemende luchtverontreiniging, langdurige slechte eet- en leefgewoontes, overdreven anti-biotica gebruik een sturende rol hierin hebben.

Symptomen
De symptomen bij een luchtwegenallergie uiten zich meestal op zeer karakteristieke wijze. Rode, tranende en jeukende ogen, een loopneus, niezen en vaak een kriebelend gevoel in de keel.
Deze symptomen komen in wisselende strekte voor gaande van licht tot zeer sterk waardoor normaal functioneren niet meer mogelijk is.

Behandeling
Regulier worden de meeste luchtwegenallergieŽn medicamenteus behandeld. Niet zelden ziet men dat na enige tijd de werking van de medicatie afneemt en bijna nihil wordt. Praktijkervaring leert ons dat acupunctuur een zeer goed en sterk werkend alternatief is in de behandeling van luchtwegenallergieŽn en meer in het bijzonder van hooikoorts of de pollenallergie.
Deze behandeling bestaat gemiddeld uit twee tot vier sessies waarna meestal de klachten grotendeels tot volledig wegblijven.