Kwalitatief en kwantitatief hoogwaardige zorg
 

Voor informatie en afspraken tel.: 06 45 66 23 88

 
 


Behandelingen erkend door
ziektekostenverzekeringen

Adres:
Keizersweg 97
1171 XC Badhoevedorp

Groepspraktijk Minerva
Olympiaplein 99
1077 CT Amsterdam

De nieuwe Silo
Graan voor Visch 14302
2132 VJ Hoofddorp

Tel.: 06 45 66 23 88

E-Mail:
             

Acupunctuur en afvallen

Volgens onderzoekers van TNO neemt het aantal mensen met overgewicht schrikbarend toe. Ruim dertig procent van alle Nederlanders is te zwaar. We zien ook steeds vaker kinderen die te zwaar zijn. Hoogste tijd dus om af te vallen. Maar hoe? Veel mensen nemen te strenge maatregelen, die ze niet kunnen volhouden. En niet alle methoden om af te vallen zijn even gezond...

Wanneer is Ďdikí te dik?
Het is moeilijk om precies aan te geven wanneer er sprake is van overgewicht. Ook de manier waarop we dit meten kan variŽren. Meten we de dikte van bepaalde huidplooien of vertrouwen we op de weegschaal? En, wat voor de een Ďte dikí is, kan voor een ander gewoon zijn. Misschien is het slechte beeld dat veel mensen over zichzelf hebben Ė zwaar beÔnvloed door reclame en het modebeeld Ė wel het grootste probleem. Vertrouw op het oordeel van uw huisarts als u wilt weten of uw gewicht een risico is voor uw gezondheid. Bekende klachten bij overgewicht zijn hart- en vaatziekten, gewrichtsklachten en kortademigheid.

Helpt acupunctuur als u wilt afvallen?
De Chinese geneeswijzen laten een geheel eigen kijk op gezondheid zien en dus ook op het probleem van overgewicht en afvallen. Schommelingen in het lichaamsgewicht en het beheersen daarvan worden afgezet tegen uw persoonlijke energiebalans.