Kwalitatief en kwantitatief hoogwaardige zorg
 

Voor informatie en afspraken tel.: 06 45 66 23 88

 
 


Behandelingen erkend door
ziektekostenverzekeringen

Adres:
Keizersweg 97
1171 XC Badhoevedorp

Groepspraktijk Minerva
Olympiaplein 99
1077 CT Amsterdam

De nieuwe Silo
Graan voor Visch 14302
2132 VJ Hoofddorp

Tel.: 06 45 66 23 88

E-Mail:
             

Behandeling Pijnklachten, Vermoeidheid, Stress, Slaapstoornis

Hoofdpijn / Migraine
Hoofdpijn, in het bijzonder migraine komt veel voor. Soms kunnen ze leiden tot andere klachten. Migraine kan als het ernstig is, een invaliderende aandoening zijn. De oorzaken van hoofdpijn kunnen onder andere zijn: morele druk, vermoeidheid of geestelijke overspannenheid.
Dit geeft spier spanningen met plaatselijke blokkades energie- en bloedstroom in het hoofd.

Kan acupunctuur mij van mijn Hoofdpijn / Migraine afhelpen?
De gebruikelijke middelen kunnen de pijn alleen maar verzachten, maar acupunctuur kan uw klachten sterk doen verminderen of zelfs helemaal doen verdwijnen. Het blijkt dat hoofdpijnpatiŽnten die acupunctuur behandelingen krijgen minder vaak hoofdpijn hebben en dat ze ook minder vaak medicijnen gebruiken.

Dit is ook het resultaat van een onderzoek met 400 hoofdpijnpatiŽnten, die gedaan is in het jaar 2000 in Engeland. De resultaten zijn vermeld in het bekende medische blad British Medical Journal.

Stress-gerelateerde aandoeningen: depressies, burn-out, angst, paniek
Acupunctuur is heel geschikt om aandoeningen te behandelen die samenhangen met stress, angst en depressie. Vooral heftige emotionele gevoelens zoals angst en paniek, of diep verdriet laten zich goed behandelen met de combinatie van acupunctuur en counseling.

Bij Acupunctuurzorg zetten we bepaalde vormen van acupunctuur in, die zeer stress verlagend zijn, samen met oefeningen uit de ontspanningsleer van de Chinese geneeskunde.

Omdat stress-gerelateerde aandoeningen en depressie meestal al lang spelen, adviseren we een behandelingscyclus om uit te zoeken welke vorm van acupunctuur het beste ingezet kan worden. Na deze cyclus evalueren we de effecten en maken een vervolg plan.